Wat doen we?

Wij zijn een kleine groep vrijwilligers die zich het lot van zwerfkatten in Oudenaarde aantrekken. In 2004 hebben wij hiervoor de vzw Operatie Zwerfkat opgericht. wij werken enkel met vrijwilligers die zonder eigenbelang hun vrije tijd ter beschikking stellen en zelf de kosten dragen voor vervoer, telefoon en andere hulpmiddelen.

Onze hoofddoelstelling is het het aantal zwerfkatten te beperken door ze te steriel te laten maken. Het leven van een zwerfkat is niet prettig. Angstig, dikwijls opgejaagd, hongerig zoeken naar restjes. Als ze gekwetst geraken of ziek worden, kwijnen ze weg. Door de vermeerdering te stoppen verhoogt ook de levenskwaliteit van de resterende katten. Vaak zijn deze katten ook wel tam en mensvriendelijk maar wat ouder. Wij willen hen ook nog een kans geven om een nieuwe thuis te vinden. Kitten van onder de 7 weken kunnen ook nog in opvang genomen worden om te socialiseren met mensen en een adoptieplaats vinden.

Hoe werken wij?

Mensen melden zwerfkatten die in hun tuin toekomen aan ons. wij gaan ter plaatse en spreken met de melder af wanneer wij best langs komen met de vangkooien. de gevangen katten worden naar de dierenarts gebracht waar ze onder verdoving gecastreerd worden, onderzocht op hun algemene conditie en behandeld met anti-parasitaire middelen. als kenmerk krijgen ze een knip in hun linker oor.

Wij staan ook met raad en daad klaar als er zieke of verwonde katten gevonden worden.

Daarnaast organiseren we nog volgende activiteiten tijdens het jaar :

  • paaseierenverkoop
  • eetfestijn
cats