Figaro en Cleo

Mijn naam is Jan De Bo en ik ken Monika reeds een lange tijd. We hebben elkaar leren kennen op de trein naar Brussel, onze gemeenschappelijke werkplek.

Verleden jaar in april kwam Figaro een beetje verloren en zoekend aan bij Monika Sormann. Figaro had blijkbaar grote honger en Monika ving het jong katertje onmiddellijk op. Hoe Figaro uiteindelijk bij Monika terecht is gekomen is tot op vandaag nog een groot raadsel.

We hadden aan Monika een paar weken ervoor laten weten dat we op zoek waren naar een katje. Toen Monika met Figaro bij ons thuis kwam waren de kinderen direct dolenthousiast.

Ondertussen is Figaro een mooie rosse kater geworden. Gesteriliseerd en gechipt weliswaar zoals het hoort. Door het goede leven is hij wel een beetje aangekomen.

Figaro in de zetel

Figaro poseert ook graag in close-up.

Close-up van Figaro

Omdat alles zeer goed verliep met Figaro besloten we eind vorig jaar nog een katje te adopteren. Cleo is een jonge kattin van de in de buurt en ze zocht blijkbaar nog een warme thuis. Met de winter voor de deur besloten we haar ook in huis te nemen.

Cleo en Figaro zijn zeer verschillend qua karakter. Figaro is zelfstandig en zeer speels en gaat heel graag op jacht. Problemen met muizen hebben we niet echt meer sinds hij bij ons is 🙂 Cleo is iets rustiger en veel aanhankelijker dan Figaro. De kinderen zijn er dol op want ze laat zich gemoedelijk overal meeslepen. Het is haar allemaal eender waar je haar neerlegt. Als ze buiten gaat dan beperkt ze zich tot een toertje rond het huis. Langer dan 5 minuten blijft ze niet buiten. Figaro daarentegen blijft geregeld een nachtje (of soms langer weg).

De twee samen is niet direct een geslaagd huwelijk te noemen. Ze moeten nog steeds strikt gescheiden worden, maar we hopen nog steeds dat ze op een dag door één deur gaan kunnen.

Cleo genietend van een warme winteravond

Door Jan De Bo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *